16-річна Дарина Безкоста, попри важку форму ДЦП, урятувала життя хворому хлопчику

1 08 blago3 1 2. безкоста

  1 08 blago3 116-річна художниця Даша Безкоста із Сум, страждаюча важкою формою ДЦП, допомогла хворій дитині. Дівчина прикута до інвалідного візка, однак слабке тіло не означає слабкого духу. Дарина Безкоста знайшла у собі сили та мужність, аби врятувати інше маленьке життя.

Дворічному малюкові, теж сумчанину, Денису Савенку з вродженою патологією кишечника терміново були потрібні кошти на операцію. Збирати потрібні для поїздки в Київ гроші Дениску допомагала 16-річна Даша Безкоста. Юна художниця виставила свої роботи на продаж. І ось днями Денис із мамою повернулися зі столиці після успішно проведеної операції.

– Ми дізналися про проблему з Дениска і вирішили зібрати для нього гроші, – розповідає мама Даші Олена. – До нас підключилися волонтери, студенти. Але за два місяці в Сумах змогли назбирати лише чотири тисячі гривень. А потрібно було ще двадцять. Тоді Даша запропонувала: «Давай продамо мої картини». І ми організували виставку.

  1 08 blago4 2За такий великий учинок Даринку номінували на премію «Гордість країни», котру уже десять років поспіль вручають звичайним людям, чиє життя є взірцем мужності, самовідданості та життєлюбсва.

Історія та вчинок Дарини глибоко вразили багатьох людей і вони теж допомагали їй збирати гроші на операцію для Дениса. Підтримати бажання Дарини допомогти Денису вирішив також Фонд Порошенка.

– Це настільки добрий, щирий і безкорисний вчинок, що усі політичні війни, скандали і конфлікти стають брудними і недостойними, і певно, навіть не мають права на існування, коли є такі Божі діти, як Дарина, – сказав про мужній вчинок дівчини голова Фонду, народний депутат України від Вінниччини Петро Порошенко. – Низький уклін і велика подяка за те, що ти є! За те, що ти твориш чудові картини і даруєш радість іншим! За твоє Велике серце!

  1 08 blago2 3

ВінницяОК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*