За танці на візках рівняни привезли кубок світу

1 08 Sivaki 1Подружжя Івана і Надії Сіваків, а також Наталія Колесова та Ігор Товстий стали володарями кубків світу зі спортивних танців на візках. Із Нідерландів, де відбувалися змагання, вони повернулися переможцями. Кубок світу зібрав майже півтори сотні учасників із 21 країни світу. Українські спортсмени завоювали 5 комплектів золотих нагород, при чому 3 із них у представників Рівненщини.

Іван та Надія Сіваки стали кращими в категорії «дуо» (обидва партнери на візках), танцюючи латину, а також отримали кубок за стандартну (європейську) програму. До речі, з нею подружжя спортсменів виступало вперше. Кажуть, хвилювалися перед змаганнями, адже конкуренти були сильними. Тим часом Наталія Колесова та Ігор Товстий здобули золоті нагороди у категорії «комбі-стандарт» (один танцівник на візку).

Із перемогою спортсменів привітав заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. «Диву даєшся, коли дізнаєшся про такі здобутки. Спортсмени з особливими потребами щодня перемагають себе. Вони дуже достойно рухаються вперед, а тому є прикладом для інших», – зазначив Олексій Губанов. Тим часом спортсмени-танцівники отримали від обласної влади грошові сертифікати на суму майже по 6 тисяч гривень, а їхній тренер – на майже 3 тисячі гривень. У подальших планах – підготовка до чемпіонату світу.

Водночас вони беруть участь і в інших проектах. Іван і Надія Сіваки, а також Ігор Товстий провели «Розминку від чемпіона» для школярів села Оженин Острозького району.

Регіональний інформаційний портал „Рівненщина”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*