9 травня: 65 років

Духовные, душевные, моральные

9 травня: 65 років

Сообщение Пані Ната » 07 май 2010, 09:00

Наближається державне свято - День Перемоги. Цього року 65 річниця перемоги людства над фашизмом. Однак я зловила себе на тому, що цей день нагадує мені, що великих людей, які пережили невимовний 6-річний жах (1939 - 1945 р. р.), все менше серед нас; що мого дідуся, який пішов на фронт у 17 років, сказавши, що йому 18, і дійшов до Берліна, вже рік немає на цій планеті; що навіть ворогові не побажаєш того, що пережило людство за ту війну. О, ні! Навіть ворога так не проклянеш! Єдине, що можу сказати з приводу перемоги: краще б її не було! Я маю на увазі, що краще б не було над чим перемагати. Світла пам'ять тим сміливцям, які пройшли війну, і тим, хто не встиг побачити її кінця! А щоб ця репліка не залишилася тільки пафосним виразом, спробуйте уявити: як поводився б, що почував би кожен з вас, ідучи на фронт або проводжаючи туди своїх рідних, близьких? Може, це допоможе нам більше цінувати людей, які з нами, і відносини з ними, небо, яке над нами, повітря, яке навколо нас? Може, це нагадає нам, що вже 1000 років не дзвонили другові, родичам, які далеко? Чому не дзвонили? Та ну... То часу немає, то грошей. Люди у війну знаходили клаптик паперу, щоб написати близьким на фронт, а у нас, при мобілках і Інтернеті, немає можливості приділяти увагу друзям і близьким?! Чому люди цінують лише втрачене? Давайте цінувати тих, хто є в нашому житті! Давайте частіше нагадувати рідним і близьким, що ми їх любимо! Давайте ходити з друзями за ручку, цілувати коханих і надсилати їм листівки (навіть віртуальні) не лише на День народження чи після сварки! Давайте дарувати квіти мамулькам і бабулєчкам не лише на 8 Березня! Давайте дзвонити дідусям не лише на День Перемоги! Давайте згадаємо, що завтра цих людей з нами може не стати, і тоді до кінця життя ми будемо ридати і гризти по ночах подушку від докорів, що стільки слів пошани, подяки та любові не було сказано, стільки уваги не було приділено, стільки часу разом не було проведено. Любіть своїх близьких так, щоби вони це відчували і завжди пам'ятали!
Пані Ната
Грозный супермодер

Вернуться в Внутренности человека